Dieta a wpływ na odporność

Lato to nie jest czas zachorowań na grypę, ale w każdym momencie warto pamiętać o tym, by dbać o swoje zdrowie. Trzeba wiedzieć, że odporność swojego organizmu można podnieść za pomocą naturalnych. Nie trzeba łykać tabletek. Jednym z takich sposobów jest na przykład jedzenie marchewki. Marchewka jest bardzo bogatym źródłem beta karotenu, dzięki któremu w ludzkim organizmie wytwarzana jest witamina A. Dzięki jedzeniu marchewki sprawimy, że błona śluzowa naszych dróg oddechowych będzie mocniejsza, a co za tym idzie nie będzie przepuszczała do naszego ciała tyle wirusów oraz zarazków. Najwięcej beta karotenu dostarczymy swojemu organizmowi, gdy będziemy marchew spożywali na surowo. Także jedzenie miodu jest bardzo dobrym sposobem na podniesienie odporności organizmu. Każdy profilaktycznie powinien spożywać około dwóch łyżek miodu. Ma on w sobie bardzo dużo kwasów organicznych, aminokwasów oraz mikroelementów, a te mają wpływ na układ odpornościowy. Dieta ma ogromny wpływ na odporność naszego organizmu i to ile razy będziemy chorować.

Witaj! Nazywam się Anna Kozłowska i jestem lekarzem specjalistą. Swoją wiedzą na temat zdrowia postanowiłam dzielić się na tym blogu. Mam nadzieję, że treści jakie tutaj zamieszczam przypadną Ci do gustu i zostaniesz moim czytelnikiem na dłużej.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)