Warto jeść miód

Miód to niezwykle cenny produkt. Zawiera on liczne witaminy i minerały, zwłaszcza witaminę C i witaminy z  grupy B, a  także cynk, potas, magnez i fosfor. Ponadto w miodzie znajdziemy wiele węglowodanów i białka. Dlatego też jest on szczególnie polecany sportowcom oraz osobom ciężko pracującym fizycznie czy umysłowo. Miód pomaga regenerować się mięśniom, dostarcza energii, pomaga usunąć z organizmu groźne toksyny i metale ciężkie. Miód posiada też właściwości, które pomagają hamować rozwój infekcji i podnoszą odporność organizmu. Należy jednak pamiętać, że zdrowotne właściwości miód nikną, gdy miesza się go z  gorącym płynem czy podgrzewa. Dlatego też nie należy nigdy dodawać miodu do gorącej herbaty. Lepiej poczekać, aż herbata stanie się ciepła czy letnia i dopiero wtedy dodać miodu. Można też go rozpuścić w letniej wodzie, a  potem dodać soku ze świeżo wyciśniętych pomarańczy i cytryn, tworząc w ten sposób pyszny i zdrowy napój. Miód okazuje się też znakomitym składnikiem maseczek na twarz i całe ciało.

Witaj! Nazywam się Anna Kozłowska i jestem lekarzem specjalistą. Swoją wiedzą na temat zdrowia postanowiłam dzielić się na tym blogu. Mam nadzieję, że treści jakie tutaj zamieszczam przypadną Ci do gustu i zostaniesz moim czytelnikiem na dłużej.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)